Wat zijn contactlenzen?

Het is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen en dat op maat en stertke gemaakt wordt omdat elk oog anders is.
Maar ook niet ieder oog is geschikt voor het dragen van contactlenzen. Daarom is er altijd eerst deskundig advies nodig, u kan uw ogen laten onderzoeken door onze contactlens specialist, om te bepalen welk soort en welke maat lenzen het best bij uw ogen past.

Hij/zij meet dan ook het traanvochtgehalte, als het oog te droog is raakt de lens het hoornvlies, dit mag niet. De contactlenzen moeten op het traanvocht drijven.

U hebt maar 1 paar ogen, en er zijn (nog) geen alternatieven om tezien. Daarom is het zeer belangrijk eerst naar een deskundige contactlensspecialist te gaan, en minstens om het half jaar je ogen opnieuw te laten controleren.

Lenzenregels

OPTIMAAL COMFORT

De moderne tijd zorgt voor extra belasting van uw ogen. Flexibel werken, reizen door tal van klimaatzones, jetlag, moderne airco’s en luchtbehandelingsinstallaties en niet te vergeten intensief gebruik van computers, mobiele telefoon en tablet vereisen een optimaal comfort in het dragen van contactlenzen.

DE IDEALE CONTACTLENZEN

stap 1 : het voorschrift: oogsterkte, cilindersterkte en de gezondheid van uw ogen
stap 2 : optimaliseren van de materiaalkeuze (zuurstofdoorlatendheid)
stap 3 : vervangingstermijn afstemmen aan uw draagbehoefte
stap 4 : contactlens individueel aanpassen aan de unieke eigenschappen van uw ogen (maatwerk)

AANMEETTECHNIEKEN

Bij Nico werken we met de nieuwste apparatuur om uw ogen en eventuele oogfout letterlijk digitaal in beeld te krijgen. Toch blijft persoonlijke aandacht een onmisbare schakel. Als de apparatuur haar werk heeft gedaan, brengt de contactlensspecialist alles voor u in kaart. Op basis van deze meetgegevens komt de specialist tot een individueel advies, speciaal voor uw ogen met als doel een leven lang veilig en probleemloos contactlenzen te dragen.

REGELMATIG OOGONDERZOEK

Afhankelijk van de contactlenskeuze die u met ons heeft gemaakt, stemmen wij ook met u de frequentie van de controles af. Een goede controle is juist die controle waarin alles goed wordt bevonden. Een leven lang probleemloos contactlens dragen wordt bereikt wanneer er tijdig wordt bijgestuurd in het draagproces.

BESTE PRODUKTEN

Bij Nico werken we met de beste producten om uw contactlens schoon te houden en te verzorgen. Voor elke lens en voor ieder persoon kan een andere combinatie van producten goed zijn. Dit heeft te maken met de hoeveelheid bacteriën en mate van allergieën. Onze contactlensspecialist stelt samen met u de beste combinatie van producten voor uw oog en uw contactlens samen.

UW SMAAK

Over smaak valt niet te twisten, en zo is ook comfortabel zien een persoonlijke en individuele beleving! Het zoeken naar de optimale balans in uw wijze van zien, is onze dagelijkse uitdaging. Aansluitend maken wij preventief een scan van uw ogen met als doel oogproblemen op langere termijn voor te zijn. Dit onder het motto beter voorkomen dan genezen.

Gekleurde lenzen

Met kleurlenzen kan u de oog van uw kleuren veranderen! Droomde u al lang van blauwe ogen, dan kan dit met kleurlenzen gerealiseerd worden. Hoe werken kleurlenzen, hoeveel kosten kleurlenzen. Wij kunnen uw vragen beantwoorden.… Zo bent u optimaal op de hoogte van wat kleurlenzen zijn, alvorens u ze aanschaft!

Ook voor het onderhoud van uw lenzen

Eye Opener Hydroshield

Multifuncitional solution
Basis alles-in-een vloeistof
voor zachte lenzen

hydroshield

Eye Opener Sensation

Multifuncitional solution
Basis alles-in-een vloeistof voor
zachte lenzen met extra reiniging en comfort

sensation

WIJ KUNNEN U VRIJBLIJVEND ADVISEREN